محـــلات الـــســــلام للأعــــشـــــاب الـطــبيـعـــية
اهلا بك في منتدى مركز السلام للأعشاب الطبيعية
اذا لم تكن عضوا عليك التسجيل الان لتتفعل عضويتك
ستتفعل عضويتك خلال 24 ساعة وبعدها ستكون قادرا على
المساهمة والمشاركة معنا اهلا وسهلا بك


مــركـــز الـــســــلام الأعـــشـــاب الــطـــبـيـعــيـة
 
الرئيسيةالبوابةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
بشرة سارة لزبائننا الكرام شاي اعشاب gold للتخسيس والرشاقة يعمل على حرق الدهون المتراكمة في الجسم ويفقد من وزنك من 8 الي 10 كيلو غرامات في الشهر الواحد بدون جهد او تعب خالي من الكيماويات وليس لة اي اضرار جانبية فال جدا ومجرب
مركز السلام للأعشاب الطبيعية والعطارة
ادارة خبير الأعشاب الأول في فلسطين : أ  علاء محمد عايش 
مدير مجموعة محلات ومراكز السلام للأعشاب الطبيعية والعطارة في فلسطين
جوال:00970599915426  تلفون: 0097082876391
بارة لمنشرى س يعاني من تساقط شعر مبكر كريم الاثمد الجديد مع خلاصة الاعشاب الطبيعية يمنع تساقط الشعر يغذي ويقوي بصيلات الشعر ويزيد في طول وغزارة الشعر بشكل سريع وداعا لتساقط الشعر وداعا للصلع
**  هام جداً للسيدات **  لقد وصلتنا مجموعة كبيرة من الأعشاب لجميع الأمراض ومنها للتخسيس  وأيضا  عشبة عباءة السيدة والتي هي ممتازة لجميع الفتيات والسيدات والتي تعمل على تنحيف الجسم وتعمل على  تضييق المهبل للسيدات بعد الولادة المتكررة خلال 3 أسابيع وهي متوفرة  الأن في جميع  فروعنا  **  
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» سؤال بخصوص تعطيل الزواج
الإثنين يونيو 17, 2013 2:06 pm من طرف كلمات الصمت

» خبز الرجيم بالأعشاب الطبيعيه
الأربعاء أبريل 24, 2013 2:58 am من طرف خالد الفقهاء

» القولون
الثلاثاء أبريل 23, 2013 1:21 am من طرف خالد الفقهاء

» الاختصارات المخبرية
الثلاثاء أبريل 23, 2013 1:10 am من طرف خالد الفقهاء

» خلطات الأعشاب
الإثنين أبريل 22, 2013 4:17 am من طرف خالد الفقهاء

» كيس شعر أسفل الظهر
الإثنين أبريل 22, 2013 4:04 am من طرف خالد الفقهاء

» محلات السلام ع الفيس بوك
الخميس نوفمبر 29, 2012 12:17 am من طرف زهرة البنفسج

»  نبذه عن الأعشاب المضادة للأكسدة تعمل عمل حبوب التبييض الدعائية وقد تزيد
الثلاثاء سبتمبر 25, 2012 6:05 am من طرف زهرة البنفسج

» وصفة جد رائعة لشطف الشحوم المتراكمة على مستـوى البطـن وتنحيف الخصر
السبت سبتمبر 15, 2012 8:03 am من طرف ملاك الروح

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
أكتوبر 2017
الأحدالإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبت
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
اليوميةاليومية
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث

شاطر | 
 

 الـكــشــري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زهرة البنفسج

avatar

عدد المساهمات : 107
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 01/03/2011
العمر : 31

مُساهمةموضوع: الـكــشــري   الثلاثاء يناير 10, 2012 12:37 am

من غير باة رغى كتير ندخل فالمفيد
اولا الكشرى زى ما عارفين بيتكون من

(الرز – المكرونة – الصلصه – العدس – البصل – الدقة – الشطة – الحمص)
وأهم حاجة فكل دة البصل
لالالالالالالالالالالازم يطلع مقرمش وهقولك ازاى
1- العدس
بتنقية الاول وبعدين يتغسل كويس وبعدين تنقعية لمدة 4 ساعات على الأقل قبل ما تسوية
بعد ما يتنقع تصفى المية دى وتغسلية تانى وتحوطية فحلة وتغطية بالمية وتولعى عية النار وتضيفى ملح وكمون وفلفل
ولما يستوى تصفية فى مصفة من المية الى متبقية فية وبيكون شكلة كدة

وتروشى علية شوية كمون وتقلبية بيخلى ريحتوه جميلة
2- البصــــــــــل
اهم حاجة فالكشرى البصل
وعشان يطلع مقرمش زى المحلات وبدون اى افتكاسات زى تحوطى شوية ملح او دقيق ..... سيبك من كل دة
اعملى كدة ومفيش اسهل منه والله
انتى تجيبى حوالى 4 او 5 بصلات على اد ما بتحبى التقلية
تقسمى البصلة 2 وتقطعيها على القطاعة شرائح طويلة زى الصورة كدة

وبعد ما تقطعيه فككية بايديكى عشان ميبقاش لسة ماسك فبعضوة
بعدين تجيبى الطاسة فيها الزيت وتولعى عليها ولما الزيت يسخن كويس تحوطى البصل ويكون على نار عالية وتسيبية يتقلى عادى جدأً زى مثلا البطاطس
خلى بالك
كل شوية تقلبية عشان الى تحت ما يتحرأش وعلى فكرة هتلاقى الزيت فالأول اكن فى ميه دة عادى لان دى مية البصل وبعدين بتنشف
لما البصل يبقى كله ذهبى بس اوعى يتحمر اوى عشان بيبقى طعمه مر وبيخلى الكشرى كله مش حلو بتطلعية من الزيت بس تصفية كويس وتحوطية على مناديل وبيبقى شكلة كدة


وخلى بالك تانى
عشان يبقى مقرمش اوى كل شوية تقلبية بإيديكى عشان البخار يطلع منه لان دة هو الى بيطرية وعشان كمان ميلزأش فى بعضه
والله بيطلع مقرمش جدااااااااااااااا حتى لو اتفضل منه لتانى يوم مش بيطرى
ملحوظة بأة
الزيت الى عملتى فية البصل هو الى هتعملية بية الرز والمكرونة والصلصة والشطة عشان بيخلى ريحتهم جميله
3- الصلصة
بتعمليها عادى بس تصفى الأول الطماطم من القشر بتاعها بعد ما تعصوريها وبعدين بتسبيكيها فى توم بس فى زيت البصل الى فوق وتحوطى عليها ملح وفلفل وكمون وتوابل مشكلة ولو عاوزة مكعب مرقة حوطى واحد لو تحبى
وعلى فكرة صلصة الكشرى بتبقى خفيفة شوية ودة شكلها

4 - الرز بالشيعرية
طبعا بتحمرى الشعرية بردوا فى زيت البصل الى فات والرز بيطلع مفلفل وحلو وبيكون زى دة كدة

5- المكرونة
بتبقى مكرونة اسباجيتى ومكرونة صغيرة الى اسمها تقريبا مرمية
بتسلقيها وبتحوطى فى المية شوية ملح وشوية زيت بصل
وبعد ما تتسلق تصفيها وحوطيها فى حلة على نار هادية وعليها شوية زيت بصل بردوا وشوية كمون وملح وفلفل وتقلبيها حوالى دقيقة وتطفى عليها
6- الدقه
تجيبى حوالى 3 فصوص ثوم وليمونة وخل و1.5 معلقة صغيرة ملح وكمون و1 فلفل اخضر
وتحوطيهم فى الخلاط بس طبعا بتعصورى الليمون مش بتحوطية بقشروة
وعليهم 1.5 كوب ميه وتضربيهم مع بعض وتدوقيها لو بتحبيها يعنى مززة شوية تزودى الخل شوية وبتكون كدة

7- الشطة
بتتعمل زى المحلات بالظبط
انتى تجيبى طاسة صغيرة تحوطى فيها معلقه صغيرة ملح بكمون وشطة ناشفى زى ما تحبى ولو عندك شطة بتوم حوطى بردوا معلقة صغيرة ومعاهم حوالى 3 معالق صلصة من الى عملناها فوق وعليهم 2 معلقة زيت بصل و 1.5 كوباية مية
وتحوطيهم على النار يغلوا حوالى 10 دقايق ودة بيبقى شكلها

ممكن تحوطى الدقة والشطة فى ازايز بيبقى شكلهم حلو
8- الحمص
لالالالالالالالالازم يتنقع قبلها بيوم وبعدين تانى يوم تغسلية كويس وتسلقية وهو بيتسلق حوطيلوة ملح بكمون
بعد بيستوى ترشى علية كمون وتقلبية
ومعلش نسيت اجيب الحمص عشان كدة معملتوش
وفى الأخر الكشرى بيطلع كدة

يااااااارب يعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الـكــشــري
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
محـــلات الـــســــلام للأعــــشـــــاب الـطــبيـعـــية :: المنتدى العام :: الـمـــــــطـــــــبــــــــخ-
انتقل الى: